2016 Nobel Banquet Menu诺奖晚宴菜谱

北欧绿色邮报网报道(记者陈雪霏)--2016诺贝尔晚宴菜谱如下:Translation (English):

584c66c7272b0e0d009901d6_small_nobel-entree-161210-2584c65d3272b0e0d009901d4_small_nobel-entree-161210-1

Charcoal baked langoustine and scallop,
served with nettles, ramson and pickled winter apples

584c6739b45b5d0d00f6266a_small_nobel-main-course-161210-1584c67a6b45b5d0d00f6266b_small_nobel-main-course-161210-2Quail from Södermanland in black garlic and leek ash
with Jerusalem artichoke, preserved wild mushrooms
and jus of roasted chicken skin and mustard seed

584c6879272b0e0d009901d8_small_nobel-dessert-161210-2584c6819272b0e0d009901d7_small_nobel-dessert-161210-1Cloud of sudachi fruit, cloudberry sorbet, miso crumbs
and deep-fried rice paper

 

Wine

Taittinger Comtes de Champagne Brut Blanc de Blancs 2006

Piccini Poggio Teo Chianti Classico 2010

Moncaro Tordiruta Passito 2007

 

Coffee & Nobel Museum Tea Blend

Grönstedts Extra Cognac

Facile Punsch

Stenkulla Brunn Mineral Water

Stadshusrestauranger in collaboration with Chef Sayan Isaksson
as well as Pastry Chef Daniel Roos

 

Translation (Swedish):

Kolbakad havskräfta och kammussla med nässlor,
ramslök och syltade vinteräpplen

Vaktel från Södermanland i svart vitlök och purjolöksaska med jordärtskocka,
bevarad skogssvamp och jus på rostat kycklingskinn och senapsfrö

Sudachimoln med hjortronsorbet, misosmulor och friterat rispapper

 

Leave a Reply