Daniel Xia spelade piano på Lilla Akademins Unga Musiker Orkesterfest

Av Xuefei Chen Axelsson

STOCKHOLM, Jan 30(Greenpost)—Daniel Xia, en kinesisk elev spelade piano­stycken av Mozart på Lilla Akademins Unga Musiker Orkesterfest den 30 januari, 2018 på Musikaliska, Nybrokajen 11 i Stockholm.

När Xia steg fram på scenen applåderade alla hjärtligt.

Direktor Mark kommenterade att det är sällen man ser en så ung person som är så bra i alla delar, både tekniskt och musikaliskt. Han förstår musikens hjärta. Han har studerat mycket musik och har god förståelse. Särskilt Mozart är ganska svår för en ung pianist. Men Daniel är alltid väl förberedd och är alltid så glad. Det är så lätt att samarbeta med Daniel Xia. Jag tycker att han är en begåvad ung pianist. Jag hoppas att han fortsätter att studera och jag tror att han har en god framtid och ska bli en fantastisk musiker.

Lilla Akademin håller en orkesterfest varje år för att det är svårt att samla alla instru­ment tillsammans. Men idag var det fantastiskt det vi gjorde!

Jag är stolt att vi har Daniel och att jag får jobba för Lilla Akademin som den enda skola som har elever från första till nionde klass.

Rolf Lindblom, Daniels lärare, säger också att han är mycket bra. Han är inte bara en tekniskt duktig pianist, utan också mycket musikalisk. Han lyssnar på andra elevers pianospel och samarbeta också mycket bra. Hans spelande kan nå varje människas hjärta. Han är bara 16 år och hans spel har nått hög nivå.

Shuangyan var Daniel Xias första pianolärare.

-Daniel studerade piano med mig redan när han bara var sex år. Han vann första guld­medaljen när han var 8 år. Han vann första pris igen när han var 15 år i Stock­holm. Han köpte många musikböcker och studerade mycket. Därför han inte bara spelar musik, utan också lär sig mycket om musik. Han är väl förberedd varje gång och tycker det är så roligt och är verkligen glad i det han gör.

Nina är rektor för Lilla Akademin och det var hon som grundade skolan.

-Jag är jätteglad att du kommer och lyssnar på Daniel Xias spel för att han är otroligt duktig. Han har en musikalisk gåva och spelar också bra rent tekniskt. Han har en stor framtid tror jag.

Lilla Akademin firar 20 år precis nu och de har elever i åldern från 6 till 22 år med många olika instrument. Skolan ger en fantastisk chans för dem som tycker om musik.

Filmed av Xuefei Chen Axelsson

Leave a Reply