Kronprinsessan Victoria delar ut exportpris till Sectra, Välinge

Av Xuefei Chen Axelsson

Stockholm, Sept. 1(Greenpost)–Kronprinsessan Victoria delade ut årets exportpris till Sectra, Vällinge Innovation i samband med Stockholms Handelskammares World Trade Day på Grand Hotel den 27 i augusti, 2015.

thumb_DSC_1800_1024

Kronprinsessan Victoria tillsammans med exportpris mottagare .  Photo av Xuefei Chen Axelsson   2015-08-27

Årets mottagare av den prestigefyllda utmärkelsen Export Hermes är Sectra AB som utvecklar IT-lösningar som används för medicinsk bildbehandling och säker kommunikation. Den andra vinnaren är Välinge Innovation AB som utvecklat mekaniska sammanfogningsmetoder för golvprodukter, så kallade klick-golv. 

Export Hermes tilldelas svenska företag som genomfört exceptionella exportsatsningar och därigenom bidragit till svenskt välstånd. Juryns motiveringar för årets pristagare lyder:

Sectra AB har i forskningsmyllan på östgötaslätten utvecklats till ett världsledande exportföretag inom kryptering och medicinsk bildbehandling.

Välinge Innovation AB har tagit världen med ett ”klick” genom uthållig forskning och smart licensstrategi som resulterat i exceptionella exportframgångar.

– Sectra och Välinge är två företag som genom egenutvecklade produkter och en tydlig exportstrategi nått framgångar på den internationella marknaden. Dessa två företag är värdiga vinnare av Export Hermes, säger Anders Lundwall, ordförande för Fonden för exportutveckling som delar ut priset.

Leave a Reply