Bästa dokumentär: Behemoth av Liang Zhao

Stockholm, Nov. 22(Greenpost)–Behemoth av Liang Zhao vann Bästa dokumentär på Stockholm Film Festival.

Den som ger sig in här gör bäst i att lämna allt hopp bakom sig. Här har vi en filmskapare som gräver djupt i sitt ämnes schakt och visar oss det giriga monster som gömmer sig i vår destruktiva civilisation. På ett poetiskt, vackert och känslomässigt sätt avslöjar filmen ett helvete på jorden. Genom kraften i starka bilder, skickligt berättande och djup empati ges vi chansen att uppfatta och göra slut på förödelsen av vår jord och varandra. Äkta och djupt nödvändig.

Stockholm Impact Award: Leena Yadav, Parched
Strålande skådespeleri i ett sensuellt färgstarkt bildspråk ger oss en unik inblick i kvinnor på den indiska landsbygdens tankar och hjärtan. En paradoxal hyllning till livet under hårda omständigheter som skapar både ilska och glädje, och ger bränsle till debatt så väl som hopp om förändring när den rör vid en brännande fråga som påverkar inte halva, utan hela vårt samhälle.

Leave a Reply