Lianhuaqingwen har inte bara mentol utan 13 örter

Av Xuefei Chen Axelsson

STOCKHOLM, May 10(Greenpost) — Swedish Radio och Aftonbladet rapporterade den 6 maj att svenska Tulleverket och Läkeverket hade testat den kinesiska traditionella örtinnehållsmedicinen Lianhuaqingwen som de konfiskerade och gav en slutsats att läkemedlet inte fungerar och endast innehåller mentol i det. 

Denna rapport sprids till Kina och kinesiska medicinska akademiker och relevanta organisationer reagerade omedelbart på denna nyhet och förklarade att den svenska slutsatsen inte var komplette. Nyheterna sa att svensk tjänsteman sa att han inte hittade tillräckligt med bevis för att medicinen är användbar eftersom han bara hittade mentol i den, men nämnde inte något annat och hävdade att det inte fanns några relevanta artiklar om det. Denna slutsats visar att han inte hittade artikeln om Lianhuaqingwen eller läste den. Han fann varken annat i medicinen eller så hittade han något men han visste inte vad de var. Nyheter från kinesiska Dr. Li sa att det faktiskt fanns 13 ingredienser eller komponenter i medicinen. Men bara mentol har ett välkänt kemiskt format medan de andra kinesiska örterna inte hade kemiskt format. Till exampel, Nobel Prisvinnare Tu Youyou hittade kemiskt form i kinesiska örter och sedan kan man tillverka massiva läkemedel.

De 13 ingredienserna är Lianqiao som är Forsythoside E, Jinyinhua som är kaprifol, liknande maskros, luding är Rutin, mahuang, dahuang, som är Epherdra, bitter aprikoskärna, gips, banlangen som är ett välkänt antivirusmedicin i Kina. Banlangen uppfanns i mitten av 1990-talet.

De 13 ingredienserna är Lianqiao som är Forsythoside E, Jinyinhua som är kaprifol, liknande maskros, luding, Rutin, mahuang, dahuang, som är Epherdra, bitter aprikoskärna, gips, banlangen som är en välkänd antivirusmedicin i Kina. Banlangen uppfanns i mitten av 1990-talet.

 Jag minns att jag en gång blev ombedd att översätta specifikationerna för läkemedlet eftersom mina radiofolk ofta ombads att göra den här typen av översättningsjobb. Men jag vägrade att göra det eftersom jag kände att jag visste så lite om medicinkunskap. Men med åren har Banlangen blivit en daglig medicin som Alvedon i Sverige. Om människor har en influensatyp kan människor ta Banlangen. Om de har bakterietyp förkylning, kan de bara ta ganmaochonji en slags liten partikel typ av pulver och bara lägga det i en kopp varmt vatten och dricka det. 

Mianmaguanzhong, jag vet inte vad det är, men Yuxingcao är också ett välkänt namn för att hantera ögon, Huoxiang är också en mycket vanlig men väl effektiv kinesisk medicin. Hongjingtian en växter i Tibet och är känd för sin funktion för att hjälpa dig att få tillräckligt med oxegon. När vi var i Tibet kände en kollega att han saknade oxegon, han gick för att köpa oxegonflaska och Hongjingtian. Gancao var också en kinesisk medicin både i tablettform eller i rå örtform. Man kan svälja tablett, eller dricka vatten som suger gancao örten. Den sista är exakt mentol. 

Mentol är verkligen en bra komponent för olika typer av kinesisk medicin. Mintsocker i Lidl hjälper dig faktiskt om du har ont i halsen. Akademiker Zhong Nanshan som var nyckelpersonen i att leda kampanjen mot Covid-19. President Xi Jinping ledde kampanjen genom att skicka sjukhus, läkare och sjuksköterskor och alla förnödenheter genom olika provinser, Zhong Nanshan var en symbol för teknisk del, mycket information och kunskap om covid-19 skickades ut genom Zhongs namn. Akademiker Zhang Boli som har gått hemma, men han kallades för att leda i kampanjen med sin rika kunskap om kinesisk medicin. De båda är auktoritativa medan Zhong var i västerländsk medicin och Zhang var i kinesisk medicin. Men båda rekommenderade Lianhuaqingwen. Under kinesiska krig emot covid 19, både kinesiska medicine och västra medicin samarbetade bra.

 Låt oss titta på koronaviruset igen. Det är ett virus, men symptomen när människor får det är hosta, feber, rinnande eller torkande näsa och trötthet. Således symptom liknar en allvarlig förkylning. Endast när människor antingen är för svaga eller för friska för att kämpa mot viruset utan styrka eller för mycket styrka, hårt, så skadar det dina organ, särskilt lungan. Det mest typiska symtomet i slutändan är andningsproblem. Men i början blev du bara förkyld.

 Och alla dessa komponenter eller ingredienser i Lianhuaqingwen är användbara i kampen mot kyla. Således kan det nästan behandlas som en mest kraftfull typ av medicin vid behandling av förkylning.

Enligt en gemensam studie av forskare vid Nanjing Chinese Medicine University och Shanghai Drug Research Institute under Chinese Academy of Sciences är Lianhuaqingwen hittills den mest funktionella medicinen för att hämma koronavirus från reproduktion och bota patienterna. 

Enligt professor Fang Bangjiang från Longhua Hospital vid Shanghai Chinese Medicine University var det bara 20-30 procent av patienterna som hade feber. De flesta av dem hade inte feber. Han skickades till Leishenshan sjukhus i Kina som byggdes inom tio dagar efter stängningen av Wuhan den 23 januari.

Fang var ansvarig för en enhet som hade 108 patienter med lätta symtom. Han fann att patienterna hade ett enhetligt symptom, det var panik och rädsla, oro och svaga nerver. Efter att ha provat västerländsk medicin i en vecka fann han att den inte bara inte gav positiva resultat utan gav negativa effekter på levern. Således föreskrev han hela tiden kinesisk medicin efter en vecka. Den kinesiska medicinen lugnade huvudsakligen patienterna, befriade dem från panikskänslor och fick dem att sova bättre. Som ett resultat blev ingen mer allvarlig och ingen död hände i hans enhet. Som jämförelse, de som behandlades med västerländsk väg eller medicin, många av dem kunde bli värre och skickades till ICU. Enligt forskningsdokumentet användes Lianhuaqingwen också för svåra patienter och genom att lindra deras feber eller andra symtom räddades liv. Men hittills erkänner experter att det inte fanns något botemedel mot alla typer av medicin mot covid-19. Men som en stödjande medicin eller hälsosam produkt, de som bekräftas att bli covid-19 positiva, kan de ta Lianhuaqingwen. Oavsett om det fungerar eller inte, kan man känna det efter tre dagar. Om det efter tre dagar inte fungerade, känner du dig värre, måste du ringa läkaren igen.

Sverige har försökt sitt bästa för att hantera covid-19 och undvikit problemet Kina hade i början av att bli sjukhuset för trångt och nästan kollapsa. Sverige ville låta covid-19 hända långsamt, vilket är en bra idé. Men viruset älskar människor och kan snabbt spridas från en person till två personer om du har nära kontakter, till exempel i folkmassor, inte nödvändigtvis för att kyssa varandra. Det kan spridas genom spotta och nysa eller hosta. Men om människor håller sig isolerade kan viruset inte hitta någon annan att reproducera sig själv, det kommer att dö när personen återhämtar sig. Därför isolation är mycket viktigt.

Ju tidigare, snabbare att isolera, desto bättre. Till exempel, om svenska avbröt resan, avbröt Eurovisionen, avbröt födelsedagsfesten och isolerats snabbare och tidigare i andra områden där du bara hittade ett par fall, har antagligen viruset utplånats nu. Men ingen vet. Kanske det skulle ta två till tre månader på något sätt.

Tack vare svenska människor som är bra på att hålla socialt avstånd och mestadels följer regeringens instruktioner offrade inte svenska folk för mycket frihet och samhället fortsätter att fungera, vilket kan ses som en positiv aspekt. Men om människor särskilt de som blev smittade, men inte så långt de går till sjukhusintensivvård, kanske om de tar Lianhuaqingwen, kan det inte bara trösta dem, utan också förhindra att de blir värre.

För att säga att det bara har mynta i sig och inte fungerar, det låter som det bara är mintgodisen. Men det är helt enkelt inte sant.

Lianhuaqingwen var faktiskt bara en av de kinesiska medicinerna som hanterade covid-19. Jag antar att det blev berömt på grund av dess massproduktion och förpackning. Qingfei Paidu Tang eller lungrengöring och gift-utrotande sirap var också mycket populärt under covid 19-kampanjen i Wuhan, centrala Kina. Men den här typen av medicin är ren ört och måste kokas varje gång för varje person. Det är svårt att få massproduktion. Kinesiska läkare betonade också att det var en person med sitt eget recept enligt hans eller hennes eget symptom.

Kinesisk medicin stressar inte att döda viruset eller bekämpa viruset, utan betonade att läkemedlet hjälper patienter att bli starkare i immunsystemet och fysisk styrka genom att bli av med eller lindra symptomet.

Covid-19 är verkligen ett starkt virus som är mycket svårt att hantera eftersom det reproducerar sig så snabbt när det kom in i människokroppen och attackerade lungan. Genom att slå tillbaka med immunsystemet kan patienter andra organ som lever eller hjärta eller njure också skadas. Det var därför många människor dog av inte bara virus utan också flera andra kombinerade sjukdomar. Viruset kan skada ditt immunsystem. Således betonade de kinesiska läkarna att människor borde äta tillräckligt med protein och sova bra. Att bli dig själv stark är nyckeln till att ta itu med Covid 19.

Leave a Reply