Vd för Göteborgs nya bank är Årets Finansprofil

Stockholm, Dec. 2(Greenpost)-Stefan Alexandersson är Årets finansprofil 2015.

Som vd för Collector Bank har han på mindre än ett år fått banktillstånd, tagit den enda banken med huvudkontor i Göteborg till börsen och nyanställt mer än 100 personer.

bihpkzock5bpgiyxacdh

Det årliga evenemanget Finansdagen samlar finanssektorn i Göteborgsregionen och bjuder på en rad talare som belyser den ekonomiska utvecklingen från olika håll.

Samtidigt utses Årets Finansprofil. Förra året var det forskaren Erik Hjalmarsson vid Handelshögskolan. Året före delade Balders vd Erik Selin och vice vd Sharam Rahi på titeln.

Vid årets möte 2 december utsågs Stefan Alexandersson till Årets Finansprofil.

I motiveringen står det så här:

”Digital och mobil användarvänlighet står i fokus när han med innovation, kreativitet och strukturerade processer utvecklar och anpassar bolagets kunderbjudande.

Han är mannen som drivs av att underlätta när du ska samla in presentpengar till barnens lärare eller när företag behöver finansiering till fortsatt tillväxt. På ett år har han lyckats få banktillstånd och noterat bolaget på Nasdaq OMX, Stockholm Midcap. Bara i år har han anställt över 100 personer. Han är vd på den enda börsnoterade banken med huvudkontor i Göteborg. Han är Stefan Alexandersson på Collector Bank.”

– Att få pris som Årets Finansprofil är ett tecken på att jag, såväl som Collector Bank, uppskattas för att vi utmanar och utvecklar finansbranschen till ökad digitalisering och innovation, säger Stefan Alexandersson.

Temat för årets ”Finansdagen” var just bankernas utmaningar och utmanarnas möjligheter i en digitaliserad värld.

Finansdagen arrangeras av FinansKompetensCentrum som drivs av Business Region Göteborg. Det är föreningens medlemmar som röstar fram Årets Finansprofil.

FinansKompetensCentrum är en oberoende ideell förening med syfte att synliggöra och marknadsföra Göteborg som ett viktigt finansiellt centrum. Finanssektorn utgör motorn för ekonomin och har stor betydelse för regionens affärsmiljö. Föreningen bildades 2001 och har idag 80 av regionens finansföretag som medlemmar.

Leave a Reply